Hogyan lehet "élni" egy gyermek elvesztése után?

Hogyan lehet "élni" egy gyermek elvesztése után?

Mindenem fekete

2022. január 21. - Édes Anya

Még csak 14 hónap telt el... Több, mint egy év eltelt már!!!

Ugye mennyire más a két megközelítés? Világéletemben szerettem a #fekete színt, Rajzoltam ceruzával, feketeő bőrből ékszereket készítettem és a ruháim 80%-a is fekete volt. Azt mondják, a kreatív emberek szívesen viselik ezt a színt. Még akkor is, ha nem áll igazán jól nekik...mint ahogy nekem sem. Ha a sors vagy misztikum oldaláról közelítem meg a kérdést, akkor már előre gyászoltam...hiszem ezt többen is kérdezték korábban. Most a fekete a mindennapjaim részévé vált. Nincs semmi szándék benne, egyszerűen megpróbáltam más színű ruhákat is felvenni, de viszketni kezdett benne a bőröm. 

"Géniusz" az ágyából távozott, így közigazgatási eljárás indult -ami egy borzalom maga. És nyolc hét, hogy egyáltalán bármit megtudhass a "Miért"-ről. A hadnagyhölgy - aki az eljárást vezette - és részvétteljes módon állt az esetünkhöz- egy hónappal később, amikor be kellett mennem hozzá aláírni valami papírokat, meghökkenten konstatálta, hogy feketében vagyok. Úgy látszik a modern korunk már nem szeret szembesülni azzal, hogy valakinek magánügye van. Ráadásul olyan, ami valamiféle érzelem kiváltására is alkalmas. Gyakorlatilag unszolt, hogy viseljek más színű ruhákat a lefogyott, ráncos testemen. Azt kérdezte: "Nem zavarja, hogy mások szánakozva néznek magára?" Őrület!!! Mintha a fiam elvesztése után egyáltalán bármi is érdekelt volna!

Tényleg ennyire zavaró ránéznünk a másikra? És részvétet érezni? Nem akarunk vagy nem tudunk? Egy tabu közepén ücsörgök, mert azt az érzést, hogy milyen egy gyermeket elveszteni, csak az tudja, aki átélte...és ezt nem kívánom senkinek. De engedjék meg nekem, hogy feketét hodjak! Akár az életem végéig, ha én ez vagyok.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermeketgyaszolni.blog.hu/api/trackback/id/tr1516820466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása